banner_definitief.png
  • Elena Avdaliani

Creatief met taal

Mei was een creatieve maand op het ILT. Terwijl onze studenten Nederlands van niveau 4 en 5 creatief met woorden aan de slag gingen tijdens de workshop ‘Poëzie en kortverhalen schrijven’, leefden de studenten van niveau 1, 2 en 3 zich muzikaal uit. Een geslaagd experiment? We vroegen het aan Elena, die de muziekworkshop volgde.


Studenten van verschillende niveaus zaten samen in de klas. We waren heel enthousiast maar tegelijkertijd wisten we niet wat we konden verwachten. Zingen in het Nederlands? Oké, dat kan. Tenminste, we kunnen het eens proberen. Liedjes in het Nederlands maken? Nee, echt waar? Maar zodra de geweldige Hannelore met haar gitaar binnenkwam, vulde ze de klas met zomerse vibes. We konden al onze zorgen vergeten (bijvoorbeeld de examens die dichterbij kwamen), mooie herinneringen ophalen en denken aan de kleine dingen die ons gelukkig maken. Een ‘klein geluk’ was niet alleen het thema van de workshop, maar ook de workshop zelf was een klein geluk voor ons.

Mensen uit verschillende delen van de wereld maakten samen een tekst, speelden muziekinstrumenten en hadden veel plezier. Zonder bang te zijn om fouten te maken, ontdek je altijd meer inspiratie en creativiteit in jezelf. En muziek is zonder twijfel de beste manier om mensen te verenigen. Ja, op het ILT alles is mogelijk.


Met veel dank aan de enthousiaste begeleiders Hannelore en Sharmila en Creataal (www.creataal.be)!

47 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wereldtaal