banner_definitief.png
  • Bob Goris

Geachte heer Cupido

Bijgewerkt: feb 15

Geachte heer Cupido,


Ik ben normaal niet de persoon om boze brieven te sturen, maar dit gaat toch wel even mijn petje te boven.


In 2010 – toen ik 16 werd – bestelde ik via verjaardagswens bij u een pakketje Eeuwige Liefde. Tot op heden heb ik dit pakket nog steeds niet ontvangen. We zijn ondertussen 10 jaar verder, en ik wil u hierbij dan ook vragen of ik nog een pakket van u kan verwachten. Zo niet, zou ik graag mijn wens terugkrijgen.


Het was nochtans geen moeilijke opdracht. Zoals u op het wenskaarsje kon zien, staat mijn hart voor iedereen open. Natuurlijk is het wel belangrijk dat mijn eeuwige liefde mijn humor begrijpt – ik hou immers enorm van slechte taalmopjes – en er voor mij kan zijn op momenten dat ik me slecht voel. Ik vraag u absoluut niet veel, maar wel iemand met een perfecte kaaklijn, een goddelijk lichaam en dik haar dat glanst in de zon. (U weet wel, zo iemand die een spontane slow motion met zich meeneemt bij het minste zuchtje wind.)

Daarnaast moet mijn eeuwige liefde natuurlijk ook interessant zijn. Ik wil iemand waarmee ik uren kan praten met een glas wijn of een gin-tonic – met exact twee ijsblokjes graag, want we zijn natuurlijk beschaafde mensen. Ik wil iemand die zichzelf is, maar toch ook wel doet wat ik vraag. Ik wil iemand die me bloemen geeft, of nee, ontbijt op bed -als het maar niet te vroeg in de ochtend is. Een hondenmens mag, maar ik zou toch gelukkiger zijn met een kattenmens. Mijn appartement moet immers niet altijd naar honden ruiken. Koffie mag in de winkelrekken blijven, geef mij maar een thee-lover. Is dat nu écht te veel gevraagd?


Aangezien ik mijn e-mail volgens uw website moet beperken tot 500 woorden, kan u de rest van mijn vereisten – alfabetisch geordend en met appendix (p. 23 e.v.) – in bijlage vinden. Gelieve deze te bekijken en in acht te nemen bij het verzenden van mijn pakket.

Ik hoop snel van u te horen. Indien u weigert te reageren op dit bericht, neemt mijn pro-Deoadvocaat contact met u op. Ik zal mij vervolgens ook tot uw Griekse tegenhanger ‘Eros’ moeten wenden. Ik hoorde dat zijn liefdes niet altijd eeuwig zijn, maar tenminste wel op tijd worden bezorgd.


Alvast bedankt voor uw medewerking.


Met vriendelijke groet,

B.


Bob schreef deze brief voor het project 'Klachten aan Cupido'. Wil je meer brieven lezen? Neem dan eens een kijkje op deze website.

38 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven