banner_definitief.png
  • Rawan Krayem

Halloween

Bijgewerkt op: 21 dec 2020

Wat vinden jullie van Halloween? Vervelend of beangstigend? Uitstekend of saai? Natuurlijk is het een bijzonder feest. Wat doen de mensen normaal op 31 oktober? De kinderen zijn verkleed. Meestal is het enge kleding maar soms zijn ze verkleed in een vlinder of een fee. Wat schattig! Maar eigenlijk is het doel van Halloween om geesten en slechte zielen af te weren door zich weerzinwekkend te verkleden.

Lang geleden was 31 oktober voor de Kelten de vooravond van het Keltische nieuwjaarsfeest. Ze dachten dat alle doden van het voorbije jaar samen kwamen om een lichaam van een mens te kiezen om er de komende 12 maanden in te wonen. Ze wilden daar blijven wonen totdat ze in vrede mochten gaan rusten in het hiernamaals. Daarom versieren de mensen hun huizen onaantrekkelijk en doen ze lelijke kleren aan.


Dat was de oorsprong van Halloween, maar tegenwoordig gaat Halloween over het ophalen van snoepjes, halloweenfeesten met opvallende kleding en het versieren van huizen. Er zijn ook veel pretparken waar de mensen kunnen wandelen en proberen om niet bang te worden! Dat is niet zo gemakkelijk, zou ik denken.


Persoonlijk vind ik Halloween een bijzonder feest waarvan niet zoveel mensen het doel kennen. Dus ik hoop dat jullie door dit artikel meer informatie over Halloween hebben gekregen.

19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven