banner_definitief.png
  • Sara Blanco Peña

Hoe ging het verder?

Bijgewerkt: 22 dec 2020

Heb je niveau 1 of 2 aan het ILT gestudeerd? Dan vraag je je waarschijnlijk af hoe het na de laatste aflevering van de soap verdergaat met Paolo en zijn vrienden. Redactrice Sara zocht het uit en laat het je hieronder weten.


Foto: Vanzelfsprekend (Acco)

Bert is eindelijk blij met zijn werk, blij met

Elly en blij dat zijn mama weet hoe het met hem gaat en wat hij wil doen. Jennifer gaat naar Amerika terug en haar relatie met Bert is gezond, omdat zij nu begrijpt dat haar zoon een zelfstandige man is.


Anna, Sam en Paolo reizen samen naar Italië. Paolo stelt Anna en Sam voor aan al zijn Italiaanse vrienden en ze hebben een uitstekende vakantie. De laatste maand leren Anna en Sam de familie van Paolo kennen. Het is een typisch Italiaanse familie: Francesca, de mama van Paolo, werkt in een chique pizzarestaurant, zijn zus Gabriella studeert kunst en ze gaat elke dag met haar Vespa naar haar studio, en zijn papa... Niemand weet goed wat de papa van Paolo doet, maar alle mensen noemen hem capo di tutti i capi en geven hem cadeautjes.


De eerste week in het huis van Paolo was leuk. Ze zwommen in de zee, ze aten pasta, ze dronken lekkere wijn... Maar de familie van Paolo had een verkeerd idee. Ze dachten dat Anna de vriendin van Paolo was.


Op een nacht zag Francesa Anna en Sam kussen. Zij was heel triest en ook boos. Zij wilde haar zoon niet boos maken, dus zij vond zelf een oplossing: zij vertelde de situatie aan haar man en vroeg de Mano Negra of ze voor Sam konden zorgen. De volgende dag wist niemand waar Sam was. Paolo en Anna waren heel bezorgd. Zij wilden Sam zoeken, maar Francesca wilde hen alleen pizza geven en ze wilde dat ze thuisbleven. Paolo vond de situatie heel vreemd, dus hij vroeg zijn papa of hij iets wist. De papa van Paolo zei dat hij zich niet zoveel zorgen moest maken om Sam, omdat hij geen goede vriend was. Paolo had dat antwoord niet graag en hij vroeg wat hij met Sam had gedaan. De capo di tutti i capi was duidelijk: Sam is niet meer in Italië, niet meer in deze wereld.


Paolo wist niet wat te doen. Hij kon het niet aan Anna vertellen, of zijn familie zou problemen hebben. De situatie was heel slecht. Hij wilde een goede vriend zijn, maar zijn familie was ook belangrijk voor hem. Toen was er maar één oplossing: liegen. Paolo schreef een briefje aan Anna:


Lieve Anna, Ik ga om tabak. Misschien kom ik niet terug, haha. Sam

Moeilijk maar effectief, dacht Paolo. Toen Anna het briefje vond, huilde ze non-stop. ‘Sam rookt niet,’ zei ze aan Paolo. Ze was zo triest, dat ze niet kon terugkeren naar België .

Met de tijd werd de familie van Paolo ook de familie van Anna. Het Italiaans van Anna was heel goed, dus ze werkte voor Francesca in haar pizzarestaurant. Op een dag vroeg Paolo Anna of zij zijn vrouw wilde zijn. En dat is hoe Anna Anna Sanseverino werd.

241 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven