banner_definitief.png
  • Rawan Krayem

Voor altijd dierbaar Libanon

Ik bemin Libanon omdat het land hemel op aard is. Men kan er de mooiste natuur en uitzichten vinden; de bergen en rivieren van het zuiden, de ceders van het noorden en de kust van Beiroet. Zo’n klein land met zoveel fraaiheid. Ik haat Libanon omdat de mensen vergeten hoe prachtig ons land is. Ze verwaarlozen al die voordelen en zien alleen de nadelen. In plaats van de waardering van onze bezienswaardigheden, besmeuren de mensen het land elk jaar meer en meer door hun nonchalance.


Ik bemin Libanon omdat de mensen er zeer vriendelijk tegen elkaar zijn. We zijn allemaal zoals één grote familie en dat vind ik geweldig. Ik haat Libanon omdat de mensen veel onnodige aandacht aan rolpatronen en stereotypen besteden. Zodra iemand andere ideeën heeft, beginnen de mensen altijd met hun stereotypering en vooroordelen. In vergelijking met vroeger is dit gedrag sterk verbeterd maar volgens mij is het nog niet goed genoeg.


Ik bemin Libanon omdat Beiroet nog steeds de levendigste stad ooit is. De feestjes van Beiroet zijn absoluut uniek in hun soort. Beiroet is bekend als ‘de dame van de wereld’ wegens haar waardigheid en haar buitengewoonlijke taaiheid. Ik haat Libanon omdat we de stad voortdurend vernielen en heropbouwen omwille van de arrogantie en koppigheid van de mensen. Jammer genoeg zijn we in een tijd waar mensen denken dat het normaal is om andere mensen af te slachten, alleen omdat ze een verschillende overtuiging hebben. Wat een wansmakelijke wereld waarin we leven.


Ik bemin Libanon omdat de mensen er zo slim en hardwerkend zijn. We hebben aan zoveel verschillende en belangrijke gebeurtenissen deelgenomen. Libanese mensen bezitten succes in mode, bedrijven, hoger onderwijs en veel meer. Ik haat Libanon omdat de mensen niet genoeg kansen krijgen om hun talenten te kunnen ontwikkelen. Niemand besteedt aandacht aan de intelligente mensen van ons lieve land. Daarom gaan die mensen hun talenten in andere landen uitwerken wat betekent dat Libanon helaas niet van haar burgers profiteert.


Ik bemin Libanon omdat we zeer trots op ons land zijn hoewel de situatie er niet altijd de beste is. Een Libanees is bekend om zijn dapperheid en zijn loyaliteit. Ik haat Libanon omdat we steeds over de situatie van ons land klagen maar we doen niks om die hopeloze situatie te verbeteren.


Ik bemin Libanon omdat het altijd ‘thuis’ blijft. Ik ga het nooit haten. Ik heb slechts medelijden met dit ondergewaardeerde en toch waarlijk mooie land.


Voor altijd dierbaar Libanon.9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven