top of page
banner_definitief.png
  • Célia Kitenge

Liefde voor sport in de familie


Jelte

De 23-jarige Jelte Blommaert is Belgisch kampioen thaiboksen en woont al een paar jaar in Bangkok om zijn grote droom waar te maken: wereldkampioen worden. Hoe gaat zijn familie daarmee om? En is de rest van de familie ook zo sportief? KraNT2-journaliste Célia sprak met zijn broer Donny en zijn moeder Annick.

 

Célia: Donny, kan je je familie misschien even voorstellen? Wonen jullie op dit moment samen?

Donny: Mijn vader heet Koenraad Blommaert en mijn moeder Annick Van Der Elst. Ik heb één tweelingbroer: Darrell en wij zijn 30 jaar oud. Daarnaast heb ik een jongere broer, Jelte, van 23 jaar en een jongere zus Ilona, zij is 25 jaar oud. Mijn ouders zijn gescheiden en alleen ik woon nog thuis bij mijn moeder. Mijn zus woont in Denderleeuw, mijn tweelingbroer is getrouwd en woont in Halle en Jelte woont in Thailand voor zijn sportcarriere. Hij heeft een Thaise vriendin.

 

Sta je dicht bij je ouders en broers en zussen?

Ja, maar wij hebben niet veel contact meer, doordat we elk druk bezig zijn met ons eigen leven. Met mijn moeder heb ik het meeste contact, omdat ik bij haar woon.

 

Jelte en zijn broers

Het lijkt me dat sport jullie allemaal dichter bij elkaar brengt. Jij bijvoorbeeld, Donny, je bent sportcoach, je broer is Belgisch bokskampioen en je moeder doet aan fitness. Hebben jullie wel eens sportdagen met de familie?

Dat is een leuke vraag! Nee, dat zeker niet. Alleen mijn broer en ik zijn zeer sportief. Het is onze passie, maar mijn zus en ouders zijn dat niet. Mijn moeder heeft wel een fitnessabonnement, maar is niet sportief.

 

Annick, hoe reageerde je toen je zoon je vertelde dat hij wilde gaan boksen?

Annick: Ik had veel angst dat hij veel slagen zou krijgen en pijn zou lijden. Ik was er niet blij mee, maar wou hem wel steunen en had vertrouwen dat God hem hierin ook zou leiden.

 

Hoe voel je je mentaal als je de bokswedstrijden van je zoon bijwoont? Ik kan me de pijn niet voorstellen die je voelt als je ziet hoe je zoon wordt geslagen...

Ik vind het vreselijk en ik kan er niet goed tegen. Het went niet. Ook al wint hij, hij krijgt toch af en toe slagen en hij heeft soms ook blessures. Als moeder is dat moeilijk om mee om te gaan. Als hij verliest, dan hoop ik dat hij snel opgeeft en niet 5 ronden lang slagen moet incasseren.

 

Is het niet te moeilijk voor je om je zoon in Thailand te laten wonen?

Ja dat is best vervelend en lastig. Als moeder wil je je kinderen dicht bij je, maar ik heb veel meer contact met hem via sociale media. We bellen vaak. Eigenlijk heb ik hierdoor meer contact met hem, dan met mijn oudste zoon Darrell, die in België woont..

 


Donny en Annick

Donny, vertel me eens over je sportroutine, als coach en als individu.

Ik sport zo veel ik kan. Dit wilt zeggen dat ik soms slechts 1 uur sport per week, maar soms ook 10u. Mijn trainingen zijn heel gevarieerd: van hardlopen, tot krachttraining, tot vechtsport, ... Ik coach niet meer veel, maar werk in een ziekenhuis. Vroeger was ik coach, nu niet meer. Mijn tweelingbroer Darrell werkt wel nog als fitnesscoach en personal trainer!


We wensen Jelte nog veel succes met zijn carrière!

29 weergaven0 opmerkingen
bottom of page